BUCURII DE FLORII LA REŞIŢA-GOVÂNDARI

      Pentru că activitatea cu copiii reprezintă o latură importantă a vieţii noastre religioase şi pentru că avem copii buni, încercăm să facem o sărbătoare din orice manifestare religioasă, culturală şi didactică desfăşurată de ei.

      Astfel, în ziua de mare prăznuire a Întrării triumfale în Ierusalim a Mântuitorului, copiii implicaţi în proiectul „Hristos împărtăşit copiiilor”, au prezentat  un mini-concert de cântece închinate Patimilor Domnului dar şi Maicii Sale şi a noastre.

     Într-o biserică arhiplină, copiii pregătiţi de părintele Romulus Şandru – care se ocupă de implementarea cestui proiect, dar şi a altor proiecte – au cântat cu deosebită smerenie şi cu multă bucurie, înălţând slavă lui Dumnezeu, iar cei prezenţi i-au apreciat cu aplauze. La final, preotul paroh Petru Berbentia, le-a oferit micilor artişti cărţi de poezie creştină, vederi, pliante şi felicitări de Sfintele Paşti.

    A doua parte a manifestării a constat în premierea elevilor ce au câştigat Olimpiada de Religie, în faza pe şcoală dar şi în etapa pe ţară. În biserică au fost prezenţi elevii Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa, însoţiţi de prof. Diana Ortensia Raţiu şi Ilie Bădescu, cei ce i-au pregătit pentru olimpiadă.

    O menţiune deosebită se cuvine elevei Dimcea Karina, din clasa a şaptea – nota 9,40 -,  care a primit un premiu special la faza naţională a olimpiadei, concurs desfăşurat la Cluj în martie 2013.

   Diplomele create de prof. Diana Raţiu, au fost împărţite de Pr. Petru Berbentia parohul bisericii „Sf. Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”, care a dăruit olimpicilor câte o mapă personalizată a parohiei, precum şi cărţi de poezie, iconiţe  şi materiale promoţionale ale bisericii.

   Cinste tuturor elevilor implicaţi în viaţa bisericii străbune! Cinste profesorilor lor!

    Pr. Petru Berbentia

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.