Rugăciune şi poezie de Bunavestire

                   Seara zilei de 24 martie a constituit pentru credincioşii prezenţi în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa, un moment de bucurie şi înălţare sufletească. În organizarea preotului paroh Petru Berbentia şi cu ajutorul actorilor de la Teatrul de Vest din Reşiţa, dar şi cu sprijinul secţiei „Vârsta a treia” a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” şia Casei de cultură a studenţilor din Reşiţa, a avut loc un spectacol de muzică şi poezie creştină închinat Maicii Domnului, în preziua Praznicului Buneivestiri.

                  După cuvântul de salut şi prezentare a preotului paroh şi după o prima cântare a copiilor, domnul N.D. Vlădulescu, directorul Teatrului de vest a transmis un mesaj de suflet şi apoi a recitat.

                 Pentru a optulea an consecutiv, actorii au recitat poezie creştină iar „Strana Strămoşească” a cântat. În acest an, am avut bucuria nespusă să ascultăm şi să aplaudăm în biserica din Govândari şi  copiii componenţi ai corului „Menestrelul”. Micuţii, pregătiţi, îndrumaţi şi conduşi de doamna profesoară Adriana Ponoran, au înfrumuseţat cu vocile lor, această seara extraordinară.

                 Şirul poeziilor a fost acompaniat cu cântece ale copiilor din corul invitat şi cu cântari de strană interpretate de cei din strană.

                În finalul manifestării, copiii au primit dulciuri, iconiţe, semne de carte şi vederi cu biserica noastră, iar actorii au primit câteva cărţi de poezie religioasă.

                Ne bucurăm că am avut prilejul să-i ascultăm pe copii şi suntem convinşi că oferindu-le soleea bisericii pentru spectacol, am contribuit măcar puţin la atragerea lor spre locaşul nostru de închinare.

Pr. Petru Berbentia

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.