Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – lecţie deschisă în Govândari

               Joi, 30 mai, elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa au fost din nou prezenţi în Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”.

               Urmare a bunei colaborări ce există între Şcoală şi Biserică, la biserica sus- amintită să împământenit tradiţia ca elevii îndrumaţi de inimoşii lor profesori de Religie, Diana-Ortensia Raţiu şi Ilie Bădescu, să-şi desfăşoare multe activităţi didactice în locaşul de cult.

               Pentru că în Patriarhia Română serbăm în acest an în chip deosebit pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi maica sa Elena, elevii prezenţi azi la biserică au urmărit o prezentare în imagini a acestei teme importante pentru istoria noastră creştină. Fiind înainte de vacanţă, am considerat că e foarte important să oferim copiilor şi aceste informaţii, prezentate însă într-o formă modernă şi accesibilă pentru ei.

             Astfel, Doamna profesoară Diana Raţiu a pregătit o proiecţie video despre Sfinţii Împăraţi, iar pr. Sergiu Dalea de la parohia Ticvaniul Mare a vorbit copiilor despre evenimentele prăznuite în aceste zile. Lecţia a fost întregită de intervenţiile Doamnei profesoare precum şi a preotului paroh Petru Berbentia, organizatorul acestei întâlniri.

             Ca şi în debutul lecţiei, şi la finalul ei, copiii au înălţat glas de rugăciune, mulţumind lui Dumnezeu pentru toate.

            Pr. Petru Berbentia

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.