FESTIVAL DE COLINDE PENTRU COPII FLORILE DALBE

   Joi, 17 decembrie 2015, la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – Govândari, din Micro. III al Municipiului Reşiţa  a avut loc ediţia a VII-a a Festivalului Judeţean de colinde “FLORILE DALBE”.

Festivalul urmăreşte promovarea colindului tradiţional, pe de o parte, şi a copiilor talentaţi, oferind astfel un prilej de evidenţiere a acestora într-un cadru aparte în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă.

 Organizatorii manifestării au fost  Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa şi Biserica noastră din Govândari, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic Caraş-Severin.

Comisia de organizare a fost  formată din pr. Petru Berbentia şi cadrele didactice Cristiana Schmaler, Ileana Pomoja şi Cristina Ardeleanu.

  Publicul, prezent la ceas de seară în Biserică,  a putut asculta colinde româneşti interpretate de grupurile vocale „ISON” de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa,“ECOU” de la Şcoala Gimnazială  Nr. 2 Reşiţa, , „ARMONIA”  de la Liceul Teologic Baptist Reşiţa, „RĂCĂŞDIANA”  de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Guga” din Răcăşdia, „DING-DONG” de la Şcoala Gimnazială  Nr. 2 Reşiţa, „VOCI DE PRIMĂVARĂ” de laŞcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa, precum şi de elevii claselor I A de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa şi a II-a A de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa. Recitalul a fost încheia de grupul vocal „MENESTRELUL” din partea Asociaţiei Culturale „Reşiţa Română”,

Fiecare grup participant a primit din partea organizatorilor o diplomă de participare şi trofeul festivalului, precum şi reviste, pliante şi calendare din partea bisericii. Din partea Preasfinţitului Părinte Lucian, episcopul Caransebeşului, elevii paticipanţi, precum şi dirijorii grupurilor de colindători, au primit iconiţe cu Naşterea Domnului.

Prezenţa celor peste 200 de copii ( foarte mulţi fiind îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc), ne dă nădejde că tradiţiile noastre româneşti nu se vor pierde.

Prot. Petru Berbentia

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.